Це наш перший запис у блозі, тому було б добре розповісти
про нас.
Селиська сироварня – це маленький
закарпатський проект, тривалістю уже у 21 рік.
Її історія почалась у далекому 1994 році, коли власник сироварні Петро
Пригара познайомився з членами Європейського кооперативу «Longo Maї». Саме тоді виникла ідея
створення сироварні. А 1995 році Петро вперше поїхав на стажування до
швейцарської сироварні, що знаходилась високо в Альпах. Паралельно з навчанням
справі сировара, почалось і будівництво у с. Нижнє Селище.
Особливістю даного підприємства є виробництво за швейцарською технологією, а також те, що приймається молоко від жителів нашого та декількох навколишніх сіл. Наші постачальники – це звичайні селяни, що утримують вдома 1-2 корови і хочуть здати у день від 3 до 15 літрів молока. Ми підтримуємо місцеві громади, даючи їм можливість здавати молоко за конкурентними цінами. Це і є основна складова нашої діяльності – соціальна.
Виготовляємо 3 сорти сиру:
1.
Селиський (напів твердий) – 3 місяці витримки у
підвалі;
2.
Хуст (мякий) – 14 днів витримки у підвалі;
3.
Нарцис Карпат – 6 місяців витримки у підвал.
За найближчий рік-два хотілось би
запустити у виробництво ще один сорт сиру, можливо не тільки із коров’ячого
молока
Компания WineTime желает с Вами связаться. (067)502-6589 Юрий
ВідповістиВидалитиДоброго дня! по всіх питаннях співпраці прошу звертатись до п. Петра. тел. 0672551931
Видалити