вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Трохи з історії "Селиської сироварні"





Це наш перший запис у блозі, тому  було  б добре розповісти про нас.
Селиська сироварня – це маленький закарпатський проект, тривалістю уже у 21 рік.  Її історія почалась у далекому 1994 році, коли власник сироварні Петро Пригара познайомився з членами Європейського кооперативу «Longo Maї». Саме тоді виникла ідея створення сироварні. А 1995 році Петро вперше поїхав на стажування до швейцарської сироварні, що знаходилась високо в Альпах. Паралельно з навчанням справі сировара, почалось і будівництво у с. Нижнє Селище. 
Щастя, що  на нашому шляху зустрічалось дуже багато добрих та щирих людей, які  допомагали реалізації проекту сироварні. І робили вони це кожен по своєму: хтось малював проект сироварні, хтось установлював обладнання на підприємстві, хтось допомагав навчати персонал, хтось їздив на ярмарки продавати продукцію…
Особливістю даного підприємства є виробництво за швейцарською технологією, а також те, що приймається молоко від жителів нашого та декількох навколишніх сіл. Наші постачальники – це звичайні селяни, що утримують вдома 1-2 корови і хочуть здати у день  від 3 до 15 літрів молока. Ми підтримуємо місцеві громади, даючи їм можливість здавати молоко за конкурентними цінами. Це  і є основна складова нашої діяльності – соціальна.
Виготовляємо 3  сорти сиру:
1.       Селиський (напів твердий) – 3 місяці витримки у підвалі;
2.       Хуст (мякий) – 14 днів витримки у підвалі;
3.       Нарцис Карпат – 6 місяців витримки у підвал.

За найближчий рік-два хотілось би запустити у виробництво ще один сорт сиру, можливо не тільки із коров’ячого молока


2 коментарі:

  1. Компания WineTime желает с Вами связаться. (067)502-6589 Юрий

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! по всіх питаннях співпраці прошу звертатись до п. Петра. тел. 0672551931

      Видалити