У кожному регіоні Карпат є своя традиційна кухня, відмінна від інших.
Тому сьогодні пропонуємо вам рецепт токану по-Хустськи
Індгредієнти:
- 2 склянки кукурудзяного борошна- 6 склянок води
- 200 г Традиційної Бринзи Хустщини
- 80 г копченого сала
- сіль за смаком
Отже:
1.Варимо токан у місткій посудині (найкраще казанок). у казанок наливаємо воду, додаємо сіль та 4 столові ложки борошна і доводимо до кипіння. Після цього, тоненькою цівочкою додаємо борошно що залишилось. Повільно помішуємо дерев'яною ложкою.
1.Варимо токан у місткій посудині (найкраще казанок). у казанок наливаємо воду, додаємо сіль та 4 столові ложки борошна і доводимо до кипіння. Після цього, тоненькою цівочкою додаємо борошно що залишилось. Повільно помішуємо дерев'яною ложкою.
2. Топимо копчене сало на смалець і шкварочки. Відкладаємо.
3. Беремо миску, широку і не високу. Дно і стінки цієї миски щедро змащуємо витопленим із сала смальцем.
4. Викладаємо в миску шар токану товщиною біля 2 см і посипаємо його бринзою. Шаруємо так, поки є місце в мисці або не закінчаться продукти. Верхній шар посипаємо бринзою і шкварками. можна додати трохи зелені за смаком.
Смачного!
Просто. Смачно. Традиційно
Просто. Смачно. Традиційно
Ніколи ще не читала такого настільки "апетитно" написаного рецепту!!! Хочу токану!
ВідповістиВидалитито просто незамінна страва :)
Видалити