четвер, 17 серпня 2017 р.

Що таке "сирний туризм"?

Спробували  узагальнити інформацію для сиролюбів :)

Це  один із різновидів гастро-туризму. Основна мета "сирної поїздки" - це відвідини регіону, що спеціалізується на виготовленні певних типів сирів.
Вважається, що у світі є декілька-країн лідерів у сирному туризмі. А саме: Франція, Італія, Швейцарія, Німеччина та Голландія.

Проте, ніхто не стане перечити, що і у всіх інших країнах світу також є чим похизуватись. У залежності від кліматичних, традиційних та релігійних особливостей різних народностей світу,  сформувались різні смакові вподобання, а отже і різні молочні продукти. Кожен із традиційних продуктів є унікальним.

Що може привабити сирного гурмана?


- освітній вечір із фромажьє (сирним сомельє)  -

 Під час такого заходу ви дізнаєтесь про усі відтінки смаку сиру, його поєднуваність із напоями та іншими продуктами харчування. А також, багато цікавої інформації про сир, молоко та тварин, що його дають;

- екскурсія у підвали де дозріває сир - 


Це просто рай для сиролюба! Цей неповторний аромат кожного із сирних підвалів вельми легко запаморочить ваші нюхові та смакові рецептори. Відвідувачі кажуть, що у сирних підвалах таке відчуття, ніби "скуштував сир, просто понюхавши його". Проте, у підвалах зазвичай прохолодно та волого, тому вдягайтесь тепліше :)


- кулінарні курси та майстер-класи -  

Кулінарні курси, на яких навчають готувати традиційні страви із місцевих сирів - це чудовий спосіб відчути автентику регіону на смак. А майстер-клас із виготовлення молочних продуктів дасть можливість відчути себе учнем справжнього сировара та приготувати продукт власноруч.

- екскурсії до приватних сироварень - 

Це унікальний шанс побачити як та де саме молоко перетворюється у сир, поспілкуватись із професійними сироварами та власниками підприємств, скуштувати найсвіжіших молочних продуктів, отримати фахову консультацію щодо зберігання та споживання сиру у домашніх умовах. І, звичайно ж, придбати смаколиків додому та на гостинці.

- піші екскурсії до ферм та полонин, де проживають тварини влітку - 

чудовий варіант сирного туризму, для любителів гір та піших прогулянок. Тут можна не тільки скуштувати смачнючого сиру, але і досхочу помилуватись пейзажами та поспілкуватись із тваринками.

Немає коментарів:

Дописати коментар